02.05.2024 09:28
Дом народа Парламента БиХ је већ два мјесеца у блокади и без засједања. Бошњачки клуб делегата је блокирао рад Дома народа јер им се не свиђа тежња СДС-а да се у парламентарну процедуру упути Закон о Уставном суду БиХ којим ће се окончати мандат страним судијама. Да којим случајем СДС блокира рад неке институције 40 дана сигурно би до сад били санкционисани, истакао је Желимир Нешковић, потпредсједник СДС и делегат у Дому народа БиХ.
 
"На задњој сједници Дома народа БиХ, коју су бошњачки делегати напустили, Шефик Џаферовић је и најавио да ће Дом народа БиХ бити у блокади све док СДС буде инсистирао да се расправља о одласку страних судија из Уставног суда. За то вријеме блокаде и нерада, делегати Дома народа БиХ су уредно примали своје високе накнаде", поручио је Нешковић.
 
Он је казао да је Дом народа БиХ у блокади захваљујући бошњачким делегатима јер предсједавајући Дома народа БиХ Кемал Адемовић два мјесеца одбија да закаже сједницу.
 
"То је та демократија у Босни и Херцеговини за коју се залаже бошњачка политика. Сваки пут кад им се не свиђа неки приједлог, они одбијају да се о том приједлогу и разговара. Тридесет година касније бошњачка политика није прихватила чињеницу да су народи у БиХ равноправни и да имају право да предлажу рјешења како да се политички процеси у овој земљи требају дефинисати", порука је Нешковића.
 
Делегат СДС у Дому народа БиХ је подсјетио да је гушење политичке воље српског народа 1992. године и довело до рата који је резултирао стравичним последицама.
 
"Опет се покушава угушити право српском народу да предлаже рјешења у парламентарној процедури. Оног тренутка кад се не свиђа приједлог бошњачкој политици наступа блокада. Наш приједлог Закона о Уставном суду БиХ неће нестати и истрајаћемо у намјери да институције ове земље дају став о нашем приједлогу закона", закључио је Нешковић.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account