02.08.2023 19:15
Српска демократска странка прије 33 године је у потпуности била свјесна разлога којим је требала да настане Република Српска. Данас послије више од једне трећине вијека свјесни смо да су разлози постанка Републике Српске идентични разлозима њеног опстанка-поручио је Вукота Говедарица, предсједник ОО СДС Гацко, на данашњем обиљежавању 33. годишњице и крсне славе СДС-а Гацко Светог пророка Илије.
 
Говедарица је истакао да су сви чланови СДС-а посвећени роду, вјери и отаџбини од оснивања до данас.
 
-Када су се српски комунисти колебали, тадашњи чланови СДС-а су имали храбрости и љубави према свом роду да се одупру свим недаћама и да сложно одбране своја огњишта и српску земљу-додао је Говедарица.
 
СДС од свог настанка, напомиње Говедарица води политику српског јединства држећи се бесмртних речи Светог владике Николаја да „Срби треба се сложе, обоже и умноже“.
 
Предсједник СДС-а Милан Миличевић честитао је крсну славу члановима уз напомену да се у Гацку итекако осјети љубав према најдуговјечнијој странци и Републици Српској.
 
-Одбор у Гацку је примјер многим одборима СДС-а у Републици Српској како се његује љубав према отаџбини и странци а посебно од како је на челу овог одбора Вукота Говедарица који је уложио сво своје умијеће како би по труду и залагању били једни од напрепознатљивијих-рекао је Миличевић.
 
Поводом крсне славе и 33. годишњице оснивања СДС-а у Гацку додијељење су три Илинданске повеље члановима првог Иницијативног одбора странке у Источној Херцеговини и Гацку.
 
Повеље су додијељење Владимиру Црногорцу, Саву Ковачевићу и Радојици Бошковићу.
 
Додијељене су и Илинданске плакете за запажен резултат у циљу афирмисања СДС-а Гацко, Ненаду Јеремићу, Ненаду Абрамовићу, Маринку Божовићу и Игору Остојићу.
 
Заједно са више стотина чланова слави су присуствовали високи функционери СДС-а.
  

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account