29.08.2023 10:09
СДС предлаже амандман на резолуцију против насиља над женама и то да особама које се доводе у везу са породичним насиљем и насиљем над женама онемогући да буду запослене у институцијама Босне и Херцеговине, истакао је Младен Босић, посланик СДС у Представничком дому Парламента БиХ на јуче одржаној сједници.
 
„Прелдагачи резолуције против насиља над женама су прије 7 дана гласали за човјека који се повезује са породичним насиљем и изабрали су га на нову позицију управо у овоме парламенту. Супруга тог човјека, данас високог функционера Савјета министара је баш овдје у Парламенту давала изјаву и било је мучно слушати фразе као „прогутаће вас мрак“, „дављење дјетета“, „напад на живот и тијело“, „ударци у потиљак“ итд. На тој комисије гдје је жртва породичног насиља давала своју исповијест, Зукан Хелез, данас министар одборане из СДП-а рекао је „из личног искуства разумије госпођу Станковић. Моју пуну подршку имате. Ја ту видим и моју мајку и моју сестру“. Хелез данас са тим човјеком сједи у Савјету министара а о којем је раније говорио све најгоре“, појаснио је Босић.
 
„Можда би и поред тога имао неке дилеме да нисам доживио да 2018. године Александра Пандуревић, тада посланик у Представничком дому, дође уплакана у мој кабинет за вријеме сједнице Парламента са тврдњом да ју је физички напао Сташа Кошарац испред лифта“, образложио је Босић.
 
Он је казао да насиље дијелом производе и политичари својим насилничким говором и бахатим понашањем и да то шаље поруку онима који вјерују тим политичарима да је насиље у реду.
 
„Склони смо да толеришемо насиље и да ништа не урадимо против њега. Резолуција против насиља над женама никога не обавезује и личи ми на алиби за нечињење. У њој су само декларативне изјаве да осуђујемо насиље.  Ми смо због „културе насиља“ која се развила и у овом парламенту спремни да према онима који су моћни и налазе се институцијама прогледамо кроз прсте јер се ради о људима из власти који им могу затребати за нешто“, закључио је Босић.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account