01.09.2023 10:04
Пресуда суда у Стразбуру према апелацији Славена Ковачевића покушај је комшићизације читаве Босне и Херцеговине, да након мајоризације хрватског народа започне и мајоризација српског народа, истакао је Желимир Нешковић, делегат у Дому народа БиХ.
 
“Читава једна структура људи већ годинама ради на разградњи дејтонске Босне и Херцеговине а поред ОХР-а, Уставног суда БиХ и Европски суд за људска права у Стразбуру постао је средство за нечије визије и пројекције грађанске државе које не постоји и не може постојати”, појаснио је Нешковић.
 
Он је казао да Босна и Херцеговина може постојати само као држава два ентитета и три конститутивна народа.
 
“Структуре око Жељка Комшића преко Славена Ковачевића, његовог савјетника и Фариса Вехабовића, судије Европског суда за људска права у Стразбуру којем је мандат дао СНСД-ов Небојша Радмановић 2012. године руше дејтонску Босну и Херцеговину а не знају шта такво дјеловање може изазвати. Циљ је ваљда да се неки Комшић створи и у Републици Српској који би био изгласан гласовима из Тузле, Зенице и Сарајева. Прегласавање воље народа  у БиХ ствара трајну атмосферу неповјерења и што као рекацију има блокаде у функционисању власти које имамо годинама. Комшићизација Републике Српске не може проћи а амбиције појединаца да из разних кабинета прекроје изборну вољу другог народа заиста прелазе границе доброг укуса”, поручио је Нешковић.
 
 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account