02.09.2023 10:47
Информација о нереализацији закључака Народне скупштине Републике Српске ће садржати побројане све закључке које је власт на челу са СНСД-у погазила у последњих пет година и понудућемо свим посланицима да потпишу тај документ. Са тим документом, ако не сазову посебну сједницу Народне скупштине на ту тему, изаћи ћемо пред грађане на Парламенту на отвореном на платоу испред Народне скупштне Републике Српске, истакао је Милан Миличевић, предсједник Српске демократске странке.
 
„Одлучили смо да позовемо народне посланике да разговарају на тему погажених закључака Народне скупштине Републике Српске. Пружили смо руку и посланицима владајуће већине да разговарамо о гажењу дигнитета Народне скупштине Републике Српсле. Јуче су дошли само посланици свих опозиционих странака“, казао је лидер СДС-а.
 
Он је појаснио да је јуче одлучено да се  7. септембра организује Парламент на отвореном и да је упућен позив грађанима да нам се придруже.  
 
„Кад донесете закључке на некој важној институцији као што је Народна скупштине Републике Српске, немојте их доносити ако нисте у стању да их проведете. СНСД то није у стању, па би најмање што могу да ураде било да их повуку и признају да нису могли то да ураде“, нагласио је Миличевић и додао:
 
„С друге стране, преко наших представника у заједничким институцијама Босне и Херцеговине настојаћемо да на дневни ред вратимо Закон о Уставном суду БиХ који је већ делегат СДС-а у Дому народа БиХ Желимир Нешковић предлагао у процедуру“.
 
Он је поручио да опозиција наставља борбу на оба фронта са жељом да потпуно разобличи лажну политику СНСД-а.  
 
„Пакт Тројке, ХДЗ-а  и СНСД-а функционише тако да кад Тројка и ХДЗ предлажу закон то пролази а кад СНСД предлаже законе онда то не може. С друге стране, јако се добро слажу кад дијеле позиције у институцијама власти“, закључио је Миличевић.
 
Говорећи о протестима које је СНСД организовао јуче Миличевић је казао да је он био на тим линијама кад је то требало као и његови моји саборци.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create AccountLog In Your Account