09.09.2023 13:18
Одлуке и дигнитет Народне скупштине се морају поштовати, а власт, ако нема храбрости испоштовати закључке парламента Српске, онда треба да их повуче исто онако као што их је и донијела, поручио је Милан Миличевић, предсједник Српске демократске странке. 
 
Он напомиње да је Народна скупштина због неодговорног понашања власти изгубила дигнитет.
 
Када се одлуке НСРС не поштују и не спроводе онда се, истиче Миличевић, поставља питање зашто је то тако.
 
„Постоји варијанта да их спроведете, или не спроведете, или да њима тргујете као што је предсједник Републике Српске одлучио да ради и да те одлуке буду његов улог у преговорима у Сарајеву. Он на рачун тога извлачи личне бенефите за себе и за своје страначке послушнике, а то се реализује путем именовања министра финансија, читаве приче о куповини зграде за Управу за индиректно опорезивање и остале личне ствари, а не за интересе Републике Српске“ наводи Миличевић.
 
Она каже да је одржавање Скупштине на отвореном имало за циљ да оголи и јавности представи овакво неодговорно понашање људи из власти.
 
„Наш будући задатак је веома озбиљан, а то је да се будуће одлуке и дигнитет НСРС  морају поштовати. Пошто је наш захтјев да се на дневни ред НСРС стави документ који се зове Информација о не спровођењу закључака НСРС одбијен одлучили смо се за одржавање Скупштине на отвореном. Поред захтјева за поштовањем закључака НСРС тим путем смо поручили да је недопустиво да се одлуке у име Републике Српске доносе на Комитету СНСД и да се само кроз проточни бојлер провуку кроз НСРС“, рекао је Миличевић. 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account