15.09.2023 12:10
Милан Миличевић, предсједник СДС-а, рекао је да Кристијан Шмит, којег Република Српска не призање за високог представника, лаже, позивајући га да каже с ким је он то причао и шта је причао.
 
Коментаришући изјаву Шмита који је рекао да су лидери опозиције тражили од њега да уклони Милорада Додика, предсједника Републике Српске, Миличевић каже да се са њим никад није састао нити разговарао било директно или индиректно.
 
"Очигледно је, просто невјероватно, али изгледа да је истинито да један дипломата из велике свјетске силе као што је Њемачка, говори неистину. Он лаже, јер ако не лаже онда нека каже с ким је он то причао и шта је причао. Оно што знам јесте да никада нисам имао прилику разговарати са њим ни директно ни индиректно ни телефоном, али да сам имао прилику рекао би му оно што сам јавно говорио, а то је да је нелегитиман као високи представник, а и све остало везано за законе и наметања", рекао је Миличевић.
 
Он каже да ако неко, мислећи на Шмита, дође и каже "лидери опозиције", онда се то подразумијева и да је предсједник СДС-а, истовремено понављајући да он никакву комуникацију није имао са њим.
 
"Друга врста размишљања је да ако су Додик и Шмит договарали овај сценарио, очигледно су га невјешто договорили и очигледно један другом набацују лоптице, а све на штету интереса Републике Српске. И та опција ми није немогуће", рекао је Миличевић истичући да Шмитову лаж коју је рекао медијима сматра дипломатским скандалом.
 
Одговарајући на питање да ли очекује да власт ову изјаву Шмита искористи како би додатно дискредитовали опозицију, Миличевић каже да не за који ће бити њихови путеви, али да га то не интересује јер зна шта је истина.
 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create AccountLog In Your Account