15.09.2023 16:32
Нисам очекивао од једног дипломате свјетског ранга, који долази из једне озбиљне земље да прича неистине и лажи о томе да је лидер Српске демократске странке имао било какве контакте и разговоре са њим, изјавио је данас у Бањалуци Милан Миличевић, предсједник СДС.
 
„Немам право да се обраћам у име опозиције, али за себе лично и за Српску демократску странку сигурно знам да нисмо имали никакву врсту комуникације с њим на ову тему нити на било које друге теме. Господин Шмит није легитиман и није легитимно изабрани Високи представник, како се представља читаво вријеме“, рекао је Миличевић, након састанака са члановима Клуба посланика СДС у НСРС и члановима в.д. Предсједништва СДС.
 
Због тога, истиче Миличевић, нисмо ни прихватили позив на састанак који је требао бити одржан у Бањалуци.
 
„Зашто је уопште таква изјава дата? Зашто господин Шмит има потребу да сада оптужи, рецимо, мене као лидера Српске демократске странке да сам тражио од њега ово или оно. Дакле, нити сам тражио, нити имам намјеру тражити било шта од некога ко није легитиман да било шта проводи. Српска демократска странка води једну конзистентну политику читаво вријеме свих ових година. Као што је то био став Српске демократске странке када је тадашњи високи представник смијенио господина Поплашена, што апсолутно нисмо подржали, а у чему су учестовали ови који су сада на власти у Републици Српској. Тако и данас размишљамо“, истакао је Миличевић и додао:


 
„Нема потребе, нити да одобравамо било какво наметање, било каквих закона, било каквих одлука нелегитимног високог представника, нити их прижељкујемо. Нити желимо да предсједник Републике Српске буде  смијењен на било који други начин, него на изборима вољом народа. Ми се за то и спремамо, и за то и постојимо, и за то и данас имамо састанак в.д. Предсједништва и Клуба посланика Српске демократске странке.
 
 
Сваки минут нашег дјеловања, поручује Миличевић, је у правцу да преузмемо одговорност за Републику Српску,
 
„Не за то што лично имамо нешто против некога ко се данас назива Предсједник Републике Српске, него зато што је Република Српска, данас оваква каква јесте, зато што налази се у тешкој економској ситуацији, зато што влада партократија, зато што не можете ништо учити без црвене књижице, зато што су интелектуалци потпуно понижени, зато што је негативан природни прираштај, зато што је демографска слика катастрофална, зато што људи све теже живе. За све то су одговорни, они који данас воде власт. Дакле, то је принцип дјеловања Српске демократске странке“, нагласио је Миличевић.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create AccountLog In Your Account