21.09.2023 19:38
Јавност треба да добије одговор како је Закона о спољним пословима БиХ једногласно прошао Савјет министара БиХ гдје сједе три министра из Републике Српске, од којих су два из СНСД-а, каже Дарко Бабаљ, посланик СДС-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ.
 
 
Бабаљ наводи да, са обзиром да су посланици СНСД у Представничком дому ПС БиХ били против истог тога закона, сада нејасно ко је власт а ко опозиција.
 
„У власти сједе министри Кошарац, Амиџић и Нешић и колико знам да су сва тројица дигли руку за овај закон и самим тим узели надлежност од Републике Српске. Онда чујемо излагање посланика СНСД-а Милорада Којића који говори против усвајања овог закона и који је рекао баш оно што сам и сам мислио рећи о овом закону“, каже Бабаљ.
 
Он наводи да је на сцени неодговорна политика.
 
„Након што су Кошарац, Амиџић и Нешић гласали за овај закон, онда посланици  театрално долазе у Парламент и када људи слушају имамо сасвим другу причу. Ја мислим да се води неодговорна политика и да се овде не зна ко је власт а ко је опозиција, али се зна како ће се подијелити директорске функције и фотеље“, истакао је Бабаљ.
 
Он је поручио да власт мора носити одговорност за стање у друштву.
                                                                      

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account