22.09.2023 20:43
Задатак Српске демократске станке је да врати на политичку сцену Републике Српске одговорну националну политику. То су у стању учинити СДС и остали који опозиционо размишљају, а то не могу урадити они који су Српску довели на руб пропасти, изјавио је вечерас у Фочи Милан Миличевић, предсједник СДС.
 
Миличевић је приликом посјете Општинском одбору СДС Фоча изразио задовољство радом странке у овој општини.
 
„Општински одбор СДС Фоча је један добро организован одбор странке захваљујући једној новој гарнитури са новом енергијом и јасно израженом одговорном националном политиком која ради заједнo са људима који су оснивали странку и у Фочи и Републици Српској“, навео је он.
 
Миличевић је поручио да је посјета Фочи почетак обиласка свих општинских одбора странке, које планира обићи заједно са својим сарадницима.
 
„На терену ћемо разговарати са људима, процијенити стање и инфраструктуру странке и спремати  се за наредне локалне изборе. Фоча је једна од општинских организација СДС гдје очекујемо побједу“, нагласио је Миличевић.
 
Коментаришући актуелну политичку ситуацију предсједник СДС је рекао да је на сцени представа за јавност која за циљ има скретање пажње са стварних проблема становништва.
 
„Сматрам да све ово што су Милорад Додик и Кристијан Шмит радили ових дана било по договору  и да је то једна велика представа у којој једини другима набацују теме и лопту како би скренули пажњу са оних крупних питања од интереса за живот просјечног човјека у Републици Српској“, наводи Миличевић.
 
Он додаје да нико неће да прича како поправити просјечну плату и пензију, како спријечити одлазак људи.


 
„Када нема одговора на круцијална питања онда се баве позориштем и причају ко је патриота, а ко издајник. Ништа од тога не вриједи ако ћемо на крају добити једну љуштуру за коју је погинуло 25 хиљада људи, а у којој нема младих људи, рађана, перспективе“, упозорава Миличевић.
 
Сматрам да је водити одговорну националну политику, поручује он, најкрупнији задатак свих који се баве политиком.
 
„Ово што актуелна власт ради зове се неодговорна национална политика. Налазимо се у једном врло опасном периоду када је, бојим се ушла у јавност та чињеница и теза да је један човјек идентификација са Републиком Српском. Имамо прилику видјети како сада са билбордима плаше људе да ако не буде било те власти неће бити пензија, ако не буде Додика неће бити Српске и да ће нас неко освојити. То је врло опасна теза на којој они систематично и дуго раде“, напоменуо је Миличевић.
 
Не смије се, каже он, заборавити да је СДС та која је са народом градила Републику Српску.
 
„То је историјска чињеница, а сада чак и њу прекрајају јер многи млади људи не памте та времена па им покушавају продавати маглу“, рекао је Миличевић.
 
Огњен Бодирога, посланик СДС у НСРС, је казао да је све што ради актуелна власт у Фочи у суштини пресликано стање онога што ради власт на републичком нивоу.
 
„Општина Фоча, која је туристички град, на својој територији има најгори магистрални пут у Европи Фоча - Шћепан Поље и најгори регионални пут Фоча – Челебићи. Локална власт због свог поданичког односа не чини ништа што је у њеној моћи као би се ти путеви асфалтирали“, истакао је Бодирога и додао:
 
„Оно што је доказ њиховог поданичког карактера је чињеница да приликом протеста и блокаде пута Фоча - Шћепан Поље које смо ми прије годину дана организовали нико од њих није дошао и поред тога што смо том приликом позвали све актере политичке сцене који чине власти да се придруже“.
 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create AccountLog In Your Account