25.09.2023 09:31
У своје име и у име Српске демократске странке упућујем пуну подршку мученичком српском народу на Косову и Метохији, који трпи терор нелегитимних структура нелегалне такозване државе Косово, каже Милан Миличевић, предсједник Српске демократске странке.
 
Увјерен сам да до јучерашњих немилих догађаја не би дошло, да их нису изазвале Куртијеве наоружане групе које малтретирају српски народ мјесецима од нелегитимних избора, послије којих су Србима на сјеверу Косова и Метохије који су их бојкотовали недемократски наметнуте локалне власти које немају ни 1% учешћа у бирачком тијелу.
 
То је чињеница које је чак свјесна и међународна заједница, а упркос констатацији француског предсједника Макрона да су за кризу на Косову и Метохији одговорни Курти и албански политички представници, велике силе не предузимају ништа да се заустави терор који трпи српски народ у јужној српској покрајини, над којом обавезу имају Уједињене Нације у складу са резолуцијом 1244.
 
Истовремено свјетски медији игноришу патње Срба са Косова и Метохије. Ћутали су и представници међународне заједнице и свјетски медији, док су албански екстремисти пуцали на српску дјецу са бадњацима у рукама, а данас журе да осуде Србе за ситуацију коју нису изазвали, већ трпе, мјесецима и годинама.
 
Мир треба да буде приоритет, али уколико Срби треба да нестану са својих огњишта и кућних прагова, да ли ће они из међународне заједнице који су преузели мандат да чувају мир, бити саучесници у новом погрому и прогону Срба са Косова и Метохије?
 
Од међународне заједнице очекујем да поштује резолуције Уједињених Нација и мировне споразуме, да преузму одговорност за крхки мир на Косову и Метохији, што им је и обавеза, те да зауставе самовољу и терор Албанаца над Србима.
 
Наше мисли и молитве су уз српски народ на Косову и Метохији.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create AccountLog In Your Account