20.11.2023 17:11
За паметног човјека, сваки рат је изгубљен. Прошло је 28 година од завршетка несретног рата у Босни и Херцеговини. Прије готово три деценије, дочекали смо крај свеопштег лудила у које смо увучени без много питања и избора. Сви они који су се тада борили за заштиту права нашег народа, са радошћу су дочекали вијест о окончању сукоба. Тада је међународно признање добила и Република Српска, коју је српски народ још у јануару 1992. године и званично прогласио, рекао је  Милан Миличевић, предсједник СДС.
 
Република Српска какву смо сањали, каже Миличевић, и даље је само недосањани сан.
 
„Друштво правде, слободе говора и мишљења, једнаких прилика за све, стручности, образовања и живота достојног човјека још увијек је далеко од реалности. Напротив, заробљени смо у криминалу, корупцији, непотизму и партијским подјелама. Плате у Републици Српској су далеко испод довољних за нормалан и пристојан живот. Судство и тужилаштво су у рукама политичких и других моћника. Изборни процес у потпуности је компромитован“, наводи Миличевић.
 
Он истиче да је након огромних страдања тих несретних година, било вријеме за повратак у нормалан живот, развој и напредак друштва, али да до тога није дошло.
 
„Напротив, тонули смо све дубље и дубље, да бисмо у посљедних неколико година доживјели одлазак младих људи и читавих породица какав није виђен ни у ратним временима. Нажалост, стиче се утисак да тридесет година стојимо у мјесту“, казао је Миличевић и поручио:
 
Док ће ових дана поново да се шаљу поруке са националним темама, понајвише од оних који су тих тужних година били итекако сигурни и стварали личне империје, ја исказујем само двије поруке. Надам се да наша дјеца и унуци неће никада доживјети то што смо ми нажалост морали; и постављам задатак свима нама који смо још увијек у Републици Српској да никада не одустанемо од идеје о бољем животу коју смо тада почели да сањамо! Ово мора бити друштво једнаких могућности за све, друштво правде и просперитета!

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account