16.06.2024 17:13
Српска демократска странка излази на октобарске изборе у свим локалним заједницама а због нелегалних одлука ЦИК-а и Суда БиХ излази на изборе под називом “Српска демократска странка - воља народа”, одлука је Главног одбора СДС.
 
Један од главних закључака је и да ће СДС наставити све активности и судски процес пред Уставним судом БиХ како би побили срамне одлуке Уставног суда БиХ.
 
“Сматрамо да су те одлуке ускратиле наше право и право наших гласача. Такође, донесена је и одлука о формирању Главног изборног штаба на чијем челу ће бити Желимир Нешковић, потпредсједник Српске демократске странке”, истакао је Јовица Радуловић, предсједник Главног одбора СДС-а.
 
Главни одбор СДС је исказао своју опредјељеност у борби за знамења Републике Српске.
 
“СДС излази на изборе са својим обиљежјима упркос срамним одлукама ЦИК-а и Суда БиХ. Борба за знамења СДС је наше опредјељење. Други дио наше борбе је борба за други симбол Републике Српске а то је одбрана 9. јануара као Дана Републике. СДС и 9. јануар су услов опстанка Републике Српске. Зато се и боримо ове године на изборима”, поручио је Милан Миличевић, предсједник Српске демократске странке.
 
Миличевић наглашава да ће се правна борба за заштиту СДС-а наставити до краја.


 
“Апелација Уставном суду БиХ је у току и ако треба да идемо на Међународни суд у Стразбуру, ићи ћемо. Уколико се СДС-у забрани да излази на изборе и уколико се пресуди против наше користи, то постаје право за све друге странке сутра. Ако добијемо борбу нико више, па ни ЦИК неће моћи да користи своје одлуке да некога угрози”, поручио је Миличевић.
 
СДС излази на изборе у свим општинама и градовима, а циљ је бољи резултат него на претходним изборима.
 
Закључено је и да ће Главни изборни штаб покренути акцију прикупљање потписа како би се очувао 9. јануар као дан Српске.
 
“То је изузетно важно због закључака који су донесени на Свесрпском сабору. Осјети се бојазан у народу да ће 9. јануар бити укинут. Очекујемо око 50.000 потписа грађана за очување 9. јануара као Дана Републике. Након прикупљања потписе ћемо вјероватно предати СНСД-у, да виде да ли ће, или неће послушати мишљење грађана”, поручио је Желимир Нешковић, који је изабран за шефа Изборног штаба СДС-а на сједници Главног одбора СДС.


 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create AccountLog In Your Account