02.07.2024 10:31
“Опасност Републици Српској највише пријети изнутра, од накарадног режима који је води. Милорад Додик је зарад новца спреман да све стави на коцку”, рекао је градоначелник Бијељина Љубиша Петровић у рубрици “Без увијања” БН телевизије.            
 
Оно што највише може да угрози опстанак Републике Српске је њена економија односно нестабилне финансије и лош живот њених грађана, рекао је Петровић.
 
“Ако немамо нормално финансирање, ликвидност и привредни раст, логично је да ће људи жељети да напусте ове просторе. Не требају нам ни ФБиХ , ни странци. Српску ће овај накарадни режим политиком презадужености, недоличног и недипломатског понашања, предати на тацни. Нема потребе да нам је неко отима, сами ћемо је предати под терором и опсадом режима”, јасан је Петровић.
 
Покушај Милорада Додика, предсједника Српске, да нас убиједи да 9. јануар није укинут као Дан Републике Српске је још једна његова перфидна игра јер оно што пише у документу говори сасвим другачије, истиче Петровић.
 
Додаје да 9. јануар мора остати Дан Републике Српске.
 
“У документу који је Град Бијељина добио путем Савеза општина и градова Републике Српске, у закључку 29 јасно каже да се више нигдје 9. јануар не помиње као Дан Републике Српске него дан настанка. То је потпуно другачија формулација.
  
То се дешава јер је ЦИК предсједник ретерирао пред станцима. Они су се уплашили”, мишљења је Петровић.
 
Страх владајућих је све већи што се види у начину на који реагују на санкције, сматра Петровић. Некада су санкције исмијавали, свађали се са странцима и вријеђали их, а сада се ситуација промијенила, додаје он.
 
“Сад све ређе исмијавају јер су око себе створили један обруч, затворили се у једну љуштуру. Сад се питају шта ће са западноевропским тржиштем. Сва врата су блиндирана, извори финансирања су пресушили и сад су се поново, по ко зна који пут, сјетили истока”, наводи Петровић.
 
Покушај да се СДС спријечи да изађе на изборе је договор Милорада Додика и ЦИК-а, тврди Петровић.
 
“Ово је још једна апсурдна ситуација. Увијек се говорило да је владајући режим под притиском странаца, а ЦИК предсједник је на власт дошао на тенковима СФОР-а, захваљујући странцима. Он нам сад продаје некакав патриотизам. Он воли само новац и гледа колико да га украде и задржи за себе.
 
СДС је деценијама била изложена ударима, сад и финансијске природе. Укинут јој је рачун и онемогућени финансијски токови. Све је то једна врло прецизна, перфидна и осмишљена игра и они све вријеме спремају нове преваре”, тврди Петровић.
 
Одговарајући на питање да ли се владајући СНСД у Бијељини понаша као њихов партијски шеф, Петровић каже да су они марионете које су показале колико вриједе и на који начин раде.
 
“Њима је важно да имају што већи број марионета, оних који покушавају да природна богатства Семберије, Бијељине и финансијске токове усмјере као Бакинцима и Лактишима. По тој матрици су навикли да раде”, категоричан је градоначелник Бијељине.
 
“Народу је све јасније шта је циљ владајућих и народ то неће дозволити”, закључује Петровић.
 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account