20.05.2017 13:52
СДС је против најаве Владе Републике Српске да ће приступити продаји Олимпијског центра /ОЦ/ Јахорина, речено је на данашњој конференцији за новинаре чланова Социјално-економског савјета ове странке у Источном Сарајеву.

Шеф Сектора за економски развој Социјално-економског савјета СДС-а Марко Ђого истакао је да се СДС залаже за јачање приватног и смањење јавног сектора, али да не може да подржи продају природних добара и јавних предузећа фантомским фирмама по непознатим и нетранспаретно одређеним условима продаје.

Он је подсјетио да је СДС прије два мјесеца предложио план за излазак ОЦ Јахорина из проблема.

“Према овоме што сад видимо, Влада је одустала од поправљања грешака и просто хоће да се ратосиљају ОЦ, што је недомаћински приступ”, рекао је Ђого и додао да је став СДС-а да прво треба реструктурисати ОЦ и довести га бар на позитивну нулу.

Према ријечима шефа Сектора за шумарство у Социјално-економском савјету СДС-а Данка Вучетића, проблем олимпијског центра Јахорина није од јуче.

“До 2006. године ОЦ је пословао позитивно, а од 2007, од доласка актуелне власти, биљежи губитке”, рекао је Вучетић наводећи да су акумулирани губитак у ОЦ достигао 21 милион КМ.

Вучетић је истакао да је ОЦ Јахорина од огромног значаја за Град Источно Сарајево, који туризам сматра једном од окосница развоја.

“ОЦ је битан и са аспекта организовања Европског омладинског олимпијског фестивала 2019. године”, додао је Вучетић оцијенивши да је Јахорина, као туристички бренд од регионалног значаја, “понашањем Владе Републике Српске доведен на руб пропасти”.

Ђого и Вучетић става су да су дугогодишњи лоши резултати пословања центра Јахорина довољан разлог за оставку ресорног министра Предрага Глухаковића, који је представник државног капитала у том предузећу.

Они су позвали ДНС да не подржи продају Олимпијског центра Јахорина чиме би показали да су странка са одређеним принципима.

“Као што смо заједнички блокирали продају Љубије, нека нам помогну да блокирамо продају ОЦ Јахорина”, рекао је Ђого истичући да ће у супротном ДНС показати да грађане Републике Српске дијели на грађане Приједора, до чије им је добробити стало, и остале грађане.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create AccountLog In Your Account