09.02.2024 15:00
Предсједник Скупштине Александар Ђурђевић се јуче огласио по питању неусвајања Консолидованог извјештаја о извршењу буџета Града Бијељина рекавши, између осталог, како је новац пореских обвезника кориштен „за куповање наклоности“ па га, у име Српске демократске странке којој припада и др Љубиша Петровић питам: куповање чије наклоности?
 
Јесу ли уџбенике и школски прибор добили само основци чији родитељи гласају за Петровића? Је ли у јавном позиву за додјелу стипендија стајало „само за политички подобне“? Пита ли неко породиље које су захваљујући вантјелесној оплодњи добиле своју дјецу за кога ће гласати када им се додјељују субвенције? Одговор је не, не и не, јер наш Градоначелник не дијели дјецу, нити људе на мање или више подобне. Буџет не би био пробијен да је Ваша скупштинска већина усвојила ребаланс, као што се то ради у свим нормалним самоуправама, али то сте Ви и хтјели, све с циљем да би Ваш страначки колега Миловановић могао подносити кривичне пријаве, готово паралелно са вашим излагањем.
 
Боли Вас што политика Љубише Петровића, једнаког третмана према свима, даје плода и што вас је на референдуму епски поразио резултатом 183:0, а то значи да Вас нису подржали ни Ваши гласачи, а камоли они „несврстани“.
 
Власт се и повјерава у руке људима који ће „куповати наклоност“ дајући свим људима једнако, али Ви то наравно не знате. Ви, као и Ваши страначки и коалициони партнери, знате само за себе и своје. Вјероватно Вам зато и није, нити ће икада бити, дато да управљате буџетом.
 
Подсјећам Вас, господине Ђурђевићу, да је политички отац СНСД-а, Милорад Додик, на завршној трибини пред прошлогодишњи референдум јавно рекао да је Влада Српске сабрала око 1,4 милијарде КМ капиталних инвестиција које спрема за Бијељину. Зашто га, предсједниче Скупштине, не питате гдје је сада тај новац? Зашто су грађани Семберије морали из свог џепа да плате ваш неопјевани епски дебакл познатији под именом „опозив“, додуше неуспјели? Тражите од свог шефа да одвоји пар мрвица из свог пренадуваног буџета, који му је омогућила, поново ваша већина у НСРС, па онда зидајте и градите до миле воље и свима разгласите да је то ОН дао јер ви тако волите. Ми ћемо бити пресрећни да Бијељина коначно добије нешто и из републичког буџета.
 
У међувремену, Градоначелник ће и даље, умјесто Министарства обнављати школе и опремати вртиће за сву нашу дјецу, биће новца и за пољопривреднике и за спортисте и за пензионере и за све људе Семберије, јер то и јесте њихов новац.
 
Ипак ћу Вам савјетовати да мукотрпни рад Градске управе више не етикетирате кованицом „хљеба и игара“, као што сте учинили, јер је свима одавно јасно да је управо Ваш СНСД уживалац највећих игара у Српској, док за народ више нема ни тог хљеба.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account