06.02.2017 00:00

Српска демократска странка осуђује последње изјаве премијерке Републике Српске Жељке Цвијановић у којој је политички наступ потпредсједнице Српске демократске странке Александре Пандуревић назвала „клепетањем нанулама“.

Жељка Цвијановић је за новинску агенцију СРНА након наступа потпредсједнице СДС-а у емисији „Један на један са Марином Маринковићем“ на Алтернативној телевизији рекла да „нема времена да коментарише свако клепетање нанулама Александре Пандуревић“.

Овакве изјаве Жељке Цвијановић сматрамо непримјереним и увредљивим поготово што се ради о нечему што је изговорила особа која тренутно обавља функцију премијера Републике Српске. Ова изјава је додатно дегутантна јер је изречена од стране жене и то жене која је у прошлости тражила заштиту од оваквих иступа у јавности према њој.

Сматрамо да је Жељка Цвијановић овом изјавом увриједила не само Александру Пандуревић већ и све жене у Републици Српској чији положај са функције премијера треба да брани и афирмише.

Српска демократска странка тражи од Џендер центра Републике Српске да реагује и јавно осуди премијеркину изјаву. С обзиром да је Џендер центар Републике Српске јавна институција мислимо да су позвани да јавно реагују на овакве изјаве које вријеђају све и једну жену у Републици Српској. Позивамо их да реагују на исти начин као што су реаговали када су стали у одбрану Жељке Цвијановић раније.

Такође, индикативна је чињеница да је ова изјава Жељке Цвијановић пренесена на СРНИ 5.2.2017.  у 21:50 часова. Ноћне реакције и оглашавања путем Новинске агенције Републике Српске резервисана су искључиво за премијерку Жељку Цијановић и предсједника Милорада Додика. Пракса ноћног оглашавања премијеке и предсједника је симптоматична јер ово није први пут да СРНА њихове изјаве преноси у касним ноћним сатима.


Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account