03.11.2016 00:00

Српска демократска странка најоштрије осуђује притиске на правосуђе БиХ и институције БиХ који долазе из Републике Хрватске поводом хапшења десет припадника ХВО због ратних злочина почињених над српским становништвом на подручју Орашја.

Уколико Хрватска заиста жели добре комшијске односе са БиХ, онда треба да поштује све жртве у БиХ и смогне снаге да осуди све злочине који су почињени, укључујући и онај почињен у Орашју. Свако друго понашање државног врха Републике Хрватске, нажалост, може бити протумачено само као подршка убијању нехрватског становништва и глорификација злочина.

Српска демократска странка подсјећа руководство Републике Хрватске на цивилизацијске и европске вриједности чији темељи су људске слободе, владавина права и независно правосуђе, а које су супростављене убијању, депортацији и притисцима на правосуђе ради заштите злочина. Стога, позивамо руководство Републике Хрватске да умјесто притисака на правосуђе БиХ и непримјерених условљавања БиХ подршком њеном европском путу, смогне снаге и осуди све злочине, и тако помогне изградњи повјерења у БиХ и помирења у региону.

Информативна служба СДС


Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account