06.04.2016 00:00

Сулуда политика требињског СНСД-а „што гора то боље“, односи нове жртве. Овај пут успјели су да зауставе једну од највећих инвестиција у региону – изградњу аеродрома на Зупцима, милионски пројекат концерна „SWISSLION TAKOVO“.

Од странке која је прије двије године, јасно и гласно, као главни циљ политичке борбе одредила рушење локалне власти и градоначелника Требиња, ово се могло и очекивати.Све неодољиво подсјећа на рушење Новотекса прије 6 година и Аутопревоза прије 10 година.

Политика је једноставна, правила јасна: Све што не води или у чему нема интерес СНСД, треба срушити, онемогућити, обесмислити...без обзира на цијену коју ће грађани платити. Људи који воде ову странку, како на нивоу Републике, тако и овдје на локалном нивоу, материјално су одавно збринути. Ови у Требињу и Херцеговини – углавном у електроенергетском сектору.  Њихов поглед на суморну свакодневицу, коју су сами креирали у посљедњих 10-ак година, са привилегованих, добро плаћених позиција, изгледа битно другачије од погледа људи који траже сламку спаса у било каквом радном ангажману.

Њихова бахатост им не дозвољава да виде значај пројеката које је покренула или већ реализовала локална власт у посљедње 3 године у нашем граду. То је објашњење за перманентну опструкцију коју су испољавали у свакој могућој прилици од краја 2012. године, а имали су их заиста пуно.

Удруженим снагама са неким републичким институцијама ипак су понешто и успјели зауставити, али тек у овој години. За сада коче реализацију два мега пројекта (касарну Л. Вукаловић и Аеродром Зупци), тешка неколико десетина милиона евра и што је још горе, онемогућавају запослење бар неколико стотина људи!

Али што се то њих тиче? Проблеми ових људи са бироа за запошљавање њих не дотичу. Они су обезбиједили плате својим гласачима и то тако да их сви плаћамо кроз повећану цијену ел. енергије!

Остају питања - до када могу овако продавати маглу, гдје су границе стрпљења и издржљивости наших суграђана. Да ли заиста лажима о некаквим њиховим инвеститорима, без имена, презимена и  поријекла, могу још једном изаћи на изборе?

Може ли ико, на основу немуштих саопштења њиховог секретара, повјеровати у могућност реализације пројекта Аеродрома, у ситуацији када су практично отјерали човјека који је већ отпочео са изградњом.

Десет година су могли, али она народна каже „ничија није до зоре горела“ па се надамо да неће ни њихова.

Опомињемо их да је толико чекана „ЛАВИНА“ кренула, рачуни ће се ипак полагати. Или, што славни Његош написа „Пуче колан свечевој кобили“.

 

                                                                                                                                                         Информативна служба 


Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account