12.10.2015 00:00

Афере прислушкивања или серија афера „папак“ се интензивирају у јавности управо у вријеме када опозиција (Савез за промјене) путем медија, а и преко министра безбједности БиХ, господина Мектића, најављује откривање крупних криминалних афера у Републици Српској и хапшења високопозиционираних припадника из владајуће структуре СНСД-ДНС-СП.

Престрављена да би могла изгубити власт процесуирањем ових афера, републичка власт, а прије свега СНСД-ова врхушка окупљена око предсједника Додика, кренула је у прљави, бескурпулозни обрачун са опозицијом, а прије свега са СДС-овим кадровима у БХ-органима.

У гебелсовском стилу, служећи се старом максимом да више пута поновљена лаж постаје истина, они преко режимских медија упорно протурају тезу о наводној издаји РС од стране српских представника власти у Сарајеву, коју чине кадрови Савеза за промјене СДС-ПДП-НДП. Као лицемјери и јефтини популисти, сматрају да је могуће на овај начин код грађана поправити осјећај све веће несигурности и страха за голу егзистенију. Још се надају да је могуће повратити изгубљено повјерење грађана у систем у којем нико, ко иоле ишта значи, није процесуиран ни за криминал, ни за корупцију ни за злоупотребу положаја! Иако жестоко критикују, како они кажу,  „непатриотску“ опозицију из РС што је са СДА ушла у власт на нивоу БиХ, Додику ни мало не смета да баца народу прашину у очи, јер је он до јуче био у тој истој иначе „уставној“ коалицији, нити му смета што Шпирић са Џаферовићем и данас „братски“ сарађује у БХ Парламенту!

Да ли је могуће да се још надају да ће народ прогутати све ове лажи као и све њихове већ одавно офуцане шупље приче о референдуму о отцепљењу, референдуму о правосуђу у БиХ, „референдуму о уласку у НАТО“...?

У кампању скретања пажње јавности са криминалних афера (Бобар банка, Бирач, Управа за индиректно опорезивање, „златни“ руски поклон...) укључио се и наш суграђанин, новопечени генерални секретар СНСД-а. На јучерашњој конференцији за штампу, без имало стида што институције система РС, које чине његови партијски другови, нису у стању да за годину дана расвијетлиле аферу куповања посланика (папак 1), он дрско замјењује тезе па се вербално обрачунава са актерима тајног снимања предсједнице Владе РС и пресуђених одбјеглих њихових криминалаца, Радишића и Суваре!

Ни једног тренутка не демантујући да су „папци“ заиста купљени, да су криминалци заиста навучени да причају о спрези са високопозиционираним СНСД-овим министрима, нови генсек СНСД-а прича небулозе о СДС-овој мрачној прошлости, о 49% институција БиХ које припадају РС-у, о несарадњи са Предсједником тј. институцијом РС?

Драги генерални секретару СНСД-а треба да знаш:

                „Огледало није криво што је лице ружно“, што значи да нису криви они што су нашли начина да сниме ваше нечасне, прљаве, бљутаве, криминалне... работе него су криви они који су те работе урадили!

                Вријеме СДС-а, које Ти најмање познајеш, а за које кажеш да је „мрачна прошлост“, је херојско вријеме страдања и стварања Републике Српске тј. оних 49 % БиХ, у чијим институцијама и јавним предузећима неоправдано уживате Ти и Твоји партијски другови, дуго, предуго!

             Мрачна прошлост Републике Српске је период владавине Твојих партијских предака коалиције „Слога“, односно период „крштене Владе“ 1998-2000. Подсјећамо на губитак односно највећи пренос надлежности са РС на БиХ у том периоду:

-              укинут је платни промет са Србијом,

-              укинута је царина и гранична служба РС,

-              укинуте су регистарске таблице РС,

-              формиран је Суд и Тужилаштво БиХ,

-              формиране су ОСА (Обавјештајно – сигурносна агенција), СИПА (полицијска агенција која обавља послове из надлежности Суда и Тужилаштва БиХ),

-              формирана је заједничка војска,

-              формирана је Управа за индиректно опорезивање (БиХ) и

-              Ипак, најпогубнија тековина прве Додикове владавине, била је прихватање Коначне арбитражне одлуке за Брчко из 1999. којом је Брчко издвојено је из састава Републике Српске, која је на тај начин пресјечена на западни и источни део.

             Позиваш надлежне (ваше) институције да испитају све детаље и умјешане починиоце у вези са случајем илегалног снимања. Требало би прије тога да позовеш да се преиспитају и објекти снимања односно истинитост прича и аутентичност снимљеног материјала. Али и сам знаш да се истина не може сакрити, превише је све очигледна!

             Понеки адут сачувај и за своју одбрану. Шта је са вашим црним фондовима у предизборним кампањама у Требињу? Одакле паре за онолико паштета, макарона, мекиња, горива и кеша...'' у Херцеговини? Хоћемо ли имати још једну аферу „папак“? Долази ли вријеме „ћорке“?

             И на крају кажеш да СДС не поштује институције РС и институцију предсједника РС, јер се не одазивају на састанке који он сазива. Да није мало прекасно, чак и кад Ваш Предсједник не би прваке Савеза за промјене називао издајницима, поремећеним умовима, пробосанским политичарима... Заборавили сте да смо од Предсједника РС упорно тражили да буде предсједник свих њених грађана, а не само СНСД-а. Заборавили сте да је ове институције створио СДС, док вас нигдје није било или сте били против њих!? Ипак сте ви само у домену јефтине политичке фарсе! 

                                                                                                                                     Информативна служба


Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account