08.10.2015 00:00

Савез за промјене констатује да предсједник Републике Српске у претходном периоду није испуњавао обавезу из Устава РС да својим дјеловањем изражава државно јединство Републике Српске, већ је радио све супротно и својим дјеловањем изазвао је и продубио државно нејединство у Републици Српској.

Разлог таквог дјеловања власти у Републици Српској на челу са Милорадом Додиком је покушај замагљивања чињенице да су Републику Српску довели у тешку економску и социјалну ситуацију и да корупција и криминал разједају темеље Републике Српске , а задуживањем и гурањем Српске у дужничко ропство, одузимају јој будућност.

Позив на састанак који је упутио Милорад Додик не гарантује да је предсједник Републике Српске одлучио да почне дјеловати на уставан начин, поготово јер је и након његовог позива настављено изношење лажи и неутемељених оптужби од стране представника СНСД-а на рачун представника Савеза за промјене у институцијама БиХ.

У оваквим околностима не постоје услови за цивилизован и продуктиван дијалог са предсједником Републике Српске због чега се странке из Савеза за промјене неће одазвати позиву на састанак за који није дефинисан ни дневни ред.

Свјесни смо да дубока политичка подјељеност има утицаја на опште друштвено стање у Републици Српској,због чега смо спремни да одмах са представницима власти у Републици Српској успоставимо механизам за сталну комуникацију између Владе РС и српских министара у Савјету министара БиХ , како би престале оптужбе и непродуктивне политичке дебате које узнемирују све грађане РС.

Представници Савеза за промјене у институцијама БиХ наставиће да раде све у циљу промјене политичког амбијента и у оквиру Устава БиХ и својих надлежности, како би покренули процесе стварања услова за економски одрживу будућност и почетак ефикасне борбе против корупције и криминала.


Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account