16.06.2015 00:00

Тренутно стање у Универзитетској болници Клиничком центру Бањалука је веома лоше и ово један од најтежих периода за ту здравствену установу. Недостаје основих материјалних средстава за рад, нема есенцијалних лијекова и медицинских препарата ( амиодарона, ланикора, хепарина, газе, дезинфицијенса, контраста идр ). Сала за катетеризације срца већ мјесец и по дана не ради редован програм због недостатка стентова.

           И док је једна половина највеће здравствене установе неизграђена, друга половина је у тешком и  запуштеном стању. И даље се наставља са опробаном причом о великим пројектима изградње најсавременије болнице у регији. Порушено је Сјеверно крило УБКЦ на којем је донедавно био један багер, а сада нема ни тог багера.

       Да ствари буду још апсурдније и доведене до потпуног бесмисла ,  једино чиме се менаџмент УБКЦ Бања Лука  сада бави је до сада невидјена акција притиска на љекаре који се усуде проговорити јавно и упозорити на  нерегуларности и проблеме. Најсвјежи примјер је  покретање дисциплинске  одговорности против докторице, пластичног хирурга, Браниславе Пушац, која је јавно одбила да отпушта пацијенте без отпусних писама.

Поставља се логично питање, а ко је њу тјерао да то ради и издаје фиктивне отпуснице и шта је сврха таквог поступка?

Умјесто да менаџмент УБКЦ Бања Лука утврди одговорност у својим редовима или да Министарство здравља Републике Српске  казни одговорне у УБКЦ Бања Луци, иде се на потпун обрачун са савјесним љекарима и порфесиналцима чиме се наставља прогон свих оних који су дигли глас против тираније која влада у УБКЦ Бања Лука.

Све ово говори у прилог да у овој установи влада потпуна конфузија без наде да ćе се нешто промијенити и да УБ КЦ Бања Лука полако и сигурно иде у потпуно гашење.

    

Информативна служба СДС


Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account