16.03.2015 00:00

Српска демократска странка позива надлежне органе да истраже повезаност више лица и републичких институција у покушај фалсификовања званичног печата Скупштине општине Градишка.

Иако је сасвим јасно манифестовано да је печат у функцији и у надлежности локалних институција, незаконито у Службеном гласнику Републике Српске печат је проглашен несталим како би Министарство локалне управе и самоуправе својим противправним актом омогућило израду новог печата.

Овим чином недвосмислено је потврђена противзаконита умијешаност институција Републике Српске у безакоње искључиво с циљем противправног увођења у власт СНСД-а и ДНС-а на нивоу општине Градишка.

Министар локалне управе и самоуправе Лејла Решић раније је казала да је министарство ненадлежно у овом правном спору да би сада омогућила да се проводи безакоње и насилно запосједање општине Градишка..

СДС ће због фалсификовања и дерогирања институција затражити кривично гоњење починилаца и заштиту правне државе и законитости од свих мјеродавних домаћих институција како би се стало у крај бахатом безакоњу које проводи власт у РС.

Информативна служба СДС


Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account