06.03.2015 00:00

Радио- телевизија Републике Српске није јавни сервис грађана, како би требало да буде по закону, него је то пропагандна машинерија владајуће странке у Републици Српској , Савеза незавиних социјалдемократа.

Умјесто да буде сервис грађана који га плаћају, нажалост, РТРС већ дуже вријеме не информише него дезинформише јавност.

Тако информативни програм, који емитује РТРС, нас подјсећа на најцрњу пропаганду својствену диктаторским режимима за које смо мислили да су давна прошлост.

Умјесто да служи интересу јавности у складу с професионалним стандардима и прописима, РТРС је преузео обавезу да на све могуће начине без ваљаног разлога дискредитује оне који мисле другачије од странке у чијој су функцији.

Најбољи доказ да је РТРС продужена рука СНСД-ове власти је и управљачка структура јавног сервиса која је састављена од људи, који су на руководна мјеста дошли директно из кабинета предсједника и премијера РС што је супротно свим позитивним прописима који уређују рад јавних сервиса у демократским земљама.

Оно што нас посебно брине јесте да садашња уређивачка политика РТРС трује младу генерацију новинара за коју смо се надали да ће одрастати и развијати се у демократском систему за какав смо се борили у вријеме док смо стварали РС и Радио-телевизију унутар система РС.

Због свега наведеног Српска демократска странка позива генералног директора РТРС Драшка Милиновића и главног и одговорног уредника да поднесе оставку и препусти тај посао некоме ко има више моралне и професионалне одговорности.


Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account