20.01.2015 00:00

Општински одбор Српске демократске странке Градишка на синоћ одржаној сједници је искључио из чланства Тихомира Михајловића и Радомира Пјанића, док је Славку Дуњићу изречена опомена и суспензија у раду Политичког савјета, Извршног и Општинског одбора ОО СДС Градишка.

У образложењу изречених мјера наводи се да је ова тројка дјеловала на дестаблилизацији скупштинске већине у Градишци окупљене око СДС-а, чиме су дошли у сукоб са Статутом странке, темељним програмским документима и политичким циљевима Српске демократске странке.

Изричући ове мјере ОО СДС Градишка је имао у виду њихово дјеловање изван легитимних органа странке, са основном намјером да се формира нова скупштинска већина под окриљем СНСД-а.

ОО СДС-а Градишка, приликом изрицања мјера Славку Дуњићу, имао је у виду његов дугогодишњи ангажман у странци и уважавајући ту чињеницу није изрекао мјеру искључења, али је његово будуће чланство у странци директно везао за политичко и јавно дјеловање Дуњића у наредном периоду, каже се у саопштењу Општинског одбора Српске демократске странке Градишка.


Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account