18.12.2014 00:00

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Српска демократска странка најоштрије осуђује шовинистички напад на сниматеља БН телевизије Горана Опачића у насељу Кланац гдје је обављао своју професионалну дужност са лица мјеста у полицијској акцији „Такси“. Нисмо изненађени реакцијом мајке дилера дроге и њеним изливима мржње према Србима, Републици Српској и свему што је српско, колико одсуством било какве реакције присутних припадника Полиције дистрикта.

У случају да изостане адекватна реакција Јединице за професионалне стандарде у Полицији дистрикта према појединцима који су одбили да заштите новинарску екипу БН телевизије од шовинистичког напада биће јасно да је њихово уздржавање резултат слагања појединаца из Полиције дистрикта са екстремно изреченим шовинистичким ставовима. Такође очекујемо да се против Хабибе Чачковић подигне кривична пријава због изазивања националне, расне и вјерске мржње.

С циљем потпуног информисања о овом инциденту и реакцији надлежних органа Клуб посланика СДС-а ће тражити од Полиције дистрикта сачињавање и достављање Информације Скупштини Брчко дистрикта.

Општински одбор СДС Брчко


Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account