25.11.2014 00:00

Предсједник Српске демократске странке Младен Босић обавијестио је данас предсједника Републике Српске Милорада Додика да се Српска демократска странка неће одазвати позиву на консултативни састанак поводом предлагања мандатара за састав нове Владе Републике Српске.

Наводећи да Српска демократска странка нема скупштинску већину, па самим тим нема потребу да предлаже мандатара, у допису се наглашава да су коруптивни процеси куповине народних посланика и састављање скупштинске већине на такав начин, не само антидемократски, него су и криминалне радње које треба да испитају и санкционишу надлежне државне институције.

Српска демократска странка сматра да је на такав начин сакупљена скупштинска већина без легитимитета, а Народна скупштина Републике Српске доведена у ситуацију да има пољуљан углед као највиша демократска институција власти у Републици Српској.

"Овом приликом упозоравамо и на неприхватљиво понашање Предсједника Републике Српске на констутивној сједници Народне скупштине Републике Српске, као и увреде и псовке које је Предсједник Републике Српске упућивао народним посланицима.

Таквим понашањем Предсједник Републике Српске је показао да нема намјеру да испуни своју дужност и представља јединство Републике Српске, него наставља са политиком подјела и тензија", каже се у саопштењу СДС.


Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account