30.09.2014 00:00

Саопштење Фонда ПИО РС, којим се хвале да "само“ 17,723 пензионера у РС живи од мјесечне пензије од 169 КМ показује колико непоштовање Додикова влада има према просјечном грађанину РС.

Ово је сурова реалност за многе пензионере, коју Фонд ПИО и Додикови спин мајстори не желе да виде. Додикова влада је проузроковала затварање фабрика и отјерала у пријевремену пензију преко 50 хиљада људи. Тренутно имамо више људи који примају пензије него оних што примају плате.

Додик је омогућио бројне послове својим пајташима како би се на брзину обогатили, док су задуживали нашу дјецу разним кредитима. У РС данас имамо више од 240 хиљада пензионера, чија је просјечна пензија 338 КМ, што не може да покрије ни 1/5 просјечне потрошачке корпе, а да не причамо о цијенама лијекова који су пензионерима пријеко потребни.

Додик и СНСД водили су катасрофалну полиитку према пензионерима и колико год ПИО фонд покушавао да спинује информације чињенице су јасне и пензионери у РС свакога дана осјећају посљедице тога.

Потребна нам је влада која ће се фокусирати на побољшање нашег животног стандарда, а не само да се труди да заштити своју позицију, правдајући своје поступке док се њен народ пати. СДС има економски план који ће донијети нова радна мјеста и који ће стабилизовати пензиони фонд. Реорганизоваћемо јавни сектор, направити уштеде и ријешити се непотизма и корупције који између осталог шкоде и нашем пензионом фонду. Посебно истичемо наше мјере за растерећење кућног буџета, које ће једнако осјетити сви пензионери, као и други грађани РС.

Оваква промјена нам је потребна 12. октобра и због тога би сви, посебно пензионери, морали изаћи на изборе и гласати за Огњена Тадића и СДС. Ово нам је прилика за промјене и нормалан живот.

ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА СДС


Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account