20.09.2014 00:00

Српска демократска странка одбацује све инсинуације режимских медија (РТРС,СРНЕ и Гласа Српске) о било каквој умијешаности у наводне малверзације око кандидата за предсједника РС. Напротив, СДС ће све учинити да овај пут спријечи евидентну изборну крађу СНСД-а, као што је то било на изборима 2012. г. када је било 9.500 неважећих листића у Бања Луци или око 11 % свих бирача који су изашли на гласање.
Кандидати за функцију предсједника РС могу бити сви грађани РС који испуне законом прописане услове и за провјеру тих услова је задужена Централна изборна комисија.
Приликом свих претходних избора су се пријављивали разни кандидати који су били широј јавности непознати. Мотиви због којих се пријављују кандидати су различити и нико нема право да оспорава било чију кандидатуру која је извршена у складу са законом.
Сматрамо да треба мијењати изборни закон БиХ у циљу онемогућавања злоупотребе кандидатура  и изборних крађа као што то владајући СНСД годинама ради.
СДС, за разлику од режима који позива грађане да на дан избора остану код куће, позива све грађане да 12. октобра изађу на изборе и тако дају свој допринос промјенама у РС.

   
   ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА СДС


Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account