15.09.2014 00:00

Кандидат Савеза за промјене за предсједника Републике Српске Огњен Тадић рекао је данас да је његов приоритет заштита Републике Српске, изградња њене економије и да има план за привредни раст, контролу јавног дуга и обезбеђења услова како би сви грађани имали исту шансу за нормалан живот.

Гостујући у емисији "Ћирилица", која се емитује понедељком у београдској телевизији "Хаппy", Тадић је рекао да је циљ превести Републику Српску из стања безнађа у стање наде и то сваког дана снажно градећи Републику Српску као слободну,  демократску, правну, економски-одрживу и социјално-одговорну земљу.

Говорећи о стању у Републици Српској и о плановима за будућност, Тадић је рекао да је СДС и Савез за промјене потпуно спреман да оствари свој план, како би имали развијену економију, стабилне финансије, већу запосленост и сигурну будућност за све грађане, посебно младе.

"Желимо задовољан народ који вјерује у будућност Републике Српске јер Република Српска неће опстати уколико њена младост оде. Поражавајуће је да мноштво пензионера у Републици Српској живи од свега 170 КМ мјесечно, а посебно када се зна да је у ФБиХ већа пензија", казао је Тадић.

Говорећи о поређењу са противкандидатом  Милорадом Додиком, Тадић је истакао да је Милорад  Додик  имао шансу да нешто направи, али да је изневјерио повјерење и да данас девет година након његове власти није остварено ни једно од његових обећања као што је самосталност Републике Српске, запошљавање и борба против корупције.

,,Републици Српској су потребе промјене одмах и ми желимо да градимо будућност за све и то је воља више од милион људи у Републици Српској. Избори су прилика да се то оствари на миран и демократски начин", поручио је Тадић.

,,Што се тиче нас, ми смо спремни, зрели и одлучни за промјене што сваком својом одлуком, поступком и ставом јасно показујемо." На питање да ли је то што Република Српска постоји проблем за БиХ, њено окружење и међународну заједницу, Тадић је одговорио да постојање Републике Српске ја фактор стабилности на Балкану и Република Српска не треба да буде доживљена као било чији проблем,"Обавеза  нас који носимо промјене у Републици Српској је  да начин на који садашња власт функционише престане бити узрок проблема за властите грађане. Истрајаћемо у заштити Републике Српске радом за бољи живот сваког човјека. То је окосница наше политике и план за који тражимо подршку народа" закључио је Тадић.

Информативна служба СДС


Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account