06.05.2014 00:00
Рекција МУП-а РС, у којој се покушава демантовати тврдња посланика СДС Александре Пандуревић да је заташкана крађа двије тоне бронзе из Ремонтног техничког завода, у ствари је само потврда тачности оног што је рекла, изузев ако из МУП-а оспоравањем ових навода не сматрају њихов навод да је пријављена крађа три тоне бронзе, а не двије тоне како је посланица Пандуревић казала.

Срамотно је да се у демантију МУП-а наводи да је "у вези са овом крађом извршен увиђај, да није било трагова провале и да није утрврђено ко је извршилац овог кривичног дјела", те се посланица Пандуревић позива да се информише у МУП-у и да не шири "паушалне информације".

Питамо МУП-а РС:
 1.  Да ли три тоне бронзе може стати у џеп или се мора утоварити у камион и тако извући?
2.  Да ли је могуће да нико од радника на капији није видио те камионе?
3.  Да ли сте провјерили гдје су се евентуално појавиле те три тоне бронзе и од кога су купљене?
4.  Да ли сте можда истраживали да ли је стандард или број некретнина неког из СНСД-овог менаџмента Ремонтног техничког завода из Братунца након те крађе порастао ?
5.  Да ли је могуће да МУП РС не зна оно што и птице у Братунцу пјевају?

Што се тиче осталих извјештаја МУП-а РС о почињеним кривичним дјелима у Ремонтном техничком заводу, у интересу јавности, било би добро да саопштите ко је одговарао на основу тих извјештаја, односно која оптужница је подигнута? 

И вама и нама је познато да се оптужнице подижу на основу утемељених извјештаја, а не оних који имају намјерне пропусте како читав случај не би добио и правосудни епилог усљед недостатка доказа.

Српска демократска странка жели да нагласи да је Полицијска станица у Братунцу увијек била на висини задатка и као једна од најбољих у Републици Српској служи на част угледу полиције, те да су 99 % њених полицајаца, инспектора и осталих службеника часни и поштени људи. Међутим, проблем је у оном дијелу корумпираних и политички контролисаних људи у МУП РС и умјесто што пишете демантије којима потврђујете наше наводе, било би боље да се позабавите оним људима из МУП-а који несавјесно раде свој посао чиме наносе штету и МУП-у РС и цјелокупном друштву.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account