14.04.2014 00:00
Српска демократска странка добила је судски спор који је против ње водио Александар Џомбић још из времена када је обављао функцију министра финансија у Влади Републике Српске.
 
Окружни суд у Бања Луци обавезао је бившег министра финансија и премијера РС Александра Џомбића да надокнади трошкове парничког поступка СДС-у у износу од  2.047,50 КМ.
 
Џомбић је СДС тужио због саопштења за јавност у коме је 19. 05. 2008. г. тражено од истражних органа да испитају наводе о незаконитим радњама и злоупотребама положаја и овлашћења тадашњег министра финансија у Влади РС Александра Џомбића.
 
Окружни суд у Бања Луци је донио пресуду 31. марта 2014. г.  којом се жалба СДС уважава и пресуда Основног суда у Бања Луци од 19. 08. 2013. г. преиначава у оспореном досуђујућем дијелу, тако што се одбија захтјев Џомбића да му СДС исплати на име накнаде нематеријалне штете за претрпљене душевне болове због повреде угледа износ од 6.000 КМ с законском каматом почев од дана изрицања пресуде и да му надокнади трошкове парничног поступка у износу од 3.835,60 КМ.
 
У образложењу пресуде Окружног суда у Бања Луци се, између осталог, наводи да текст у саопштењу не представља повреду угледа, односно клевету, јер је у тужитељ (Џомбић) јавна личност и као таква подложна критици, коментарима и осуди јавности. 
                                                                                                                   
 
  Информативна служба  СДС
 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account