28.03.2014 00:00
Српска демократска странка позива Милорада Додика да одмах распише референдум о самосталности РС, као што је то обећавао, од 2006. до данас, уочи сваких избора. СДС ће дати подршку таквој одлуци. У супротном ће бити јасно да је ријеч о лажном патриотизму усмјереном на још једну превару гласача с циљем прикривања пљачке и катастрофалног стања у Републици Српској.
 
Обећавајући самосталност РС пред сваке изборе, Додик би требао да објасни шта је од како је последњих осам година на власти до сада урадио на том пољу. Од кога је добио гаранције да ће та самосталност бити призната и ко ће послије тога осигурати безбједност самосталној Републици Српској. 
 
Јавност треба да зна да ли су лобисти, који се дебело плаћају новцем грађана, обезбједили да се добије подршка међународне заједнице за ту иницијативу. Можда Додик има гаранције Вучића или Путина да ће као на Криму војна сила бити гарант спровођења таквог референдума. Зато га ми позивамо да одмах проведе референдум, или да престане са недостојним лажима.
 
СДС зна да је истина управо супротна. Док је Милорад Додик на власти, неће бити ни покушаја да се оно што обећава и уради. То зна и међународна заједница и зато његове вербалне изјаве никада нису ни биле санкционисане. Они знају да Додик прича оно што не мисли урадити, а да СДС ради оно што што не мора ни рећи, уколико је у интересу РС. 
                                                                                                                   
 
 Информативна служба  СДС

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account