05.03.2014 00:00

Стање у Клиничком центру Бања Лука није добро и оно се не може поправити агресивним маркетингом, већ одговорном управом и савјесним радом што недостаје цјелокупном здравственом систему РС.СДС мора да упозори да се у КЦ Бањалука поново дешавају стари проблеми (недостатак основних средстава за рад и лијекова) и да се они не рјешавају пласирањем маркетиншких саопштења и изјава. 

Нетачно и вјешто скривајући чињенице , по ко зна који пут до сада, управа КЦ Бања Лука обмањује јавност да је укупан дуг ове здравствене установе смањен за 1,4 милиона КМ током прошле у односу на претходну (2012) годину када је тај дуг био око 25 милиона КМ.Међутим, и током прошле године у КЦ Бања Лука је забиљежен губитак у висини од 20 милиона КМ, што значи да се дуг гомила и не смањује како је то генерални директор КЦ БањаЛука Душко Рачић представио јавности.

Праћењем обраћања и изјава нове управе јасно је да се не ради о бољем пословању већ наставку старе праксе због које су претходна два директора већ осумњичени за криминалне радње и налазе се у поступку пред надлежним судовима. 

Шта је, питамо се, циљ изношења следећих контрадикторних података у јавности?

1. Укупна дуговања у КЦ досегнула су износ од 50 милиона КМ". (Рачић у АТВ и Независним Новинама, 29.04.2013) 
2. "Наслиједили смо дуг од 50 милиона КМ", рекао је вршилац дужности директора КЦ Бањалука Душко Рачић.(Бањалука инфо. 29.04.2012.год)
3.„Низом мјера успјели смо да зауставимо тај раст и укупна дуговања су око 135 милиона КМ“.( Глас Српске, 12.06.2013.)
4."Укупна дуговања КЦ Бања Лука износе 179 милиона КМ (Пресс РС - Срна, 03. марта 2014.)

Потпуно је јасно да су дугови КЦ Бања Лука достигли скоро 200 милиона КМ и зато позивамо надлежне институције, Главну службу за ревизију, МУП и Тужилаштво, да се озбиљније позабаве овим проблемом.

Највећа здравствена установа у Републици Српској по свему судећи је таоц супростављених кланова у СНСД-у, јер је јавна тајна да Управни одбор КЦ Бањалука не одобрава потезе менаџмента што се прикрива агресивним маркетингом.

СДС упозорава да се од одговорности неће моћи побјећи и позива часне здравствене раднике, без обзира на партијско или идеолошко определење, да се у свим здравственим установама у РС , а посебно у КЦ Бањалука, одупру наметању неморалних или незаконитих радњи.

Одбор за здравство Српске демократске странке


Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account