23.01.2014 00:00

Предсједништво СДС одбацује све инцијативе које би довеле до распакивања Дејтонског споразума и покушаја успостављања нове унутрашње структуре у БиХ на штету РС.

Такве инцијативе због криза у БиХ, које с тим циљем продукује ХДЗ БиХ уз помоћ СНСД дају повода европским парламентарцима да све гласније траже нову прекомпозицију БиХ, кроз Дејтон 2, што СДС одлучно одбацује.

Предсједништво СДС упозорава власт РС да својим стратешким партнерством с ХДЗ може довести у питање будућност РС и позива СНСД да не одустаје од ставова РС када је у питању имплементација пресуде Суда у Стразбуру у предмету "Сејдић-Финци".

Предсједништво СДС, које је јуче одржало сједницу на Палама, разговарало је и са представницима асоцијације "Ствараоци РС", који су показали бригу због лошег економског стања у РС, као и за материјални положај људи који су је стварали, а који су данас суочени с тешким егзистенцијалним питањима.

Чланови асоцијације "Ствараоци РС" су пренијели ставове и намјере да помогну у доношењу потребних промјена како би РС била стабилнија, јача и економски боља у интересу њених грађана, који живе у највећем броју у биједи и сиромаштву.

До састанка са представницима асоцијације "Ствараоци РС", које је предводио Момчило Крајишник, дошло је после њиховог позива на сарадњу који је упућен свим парламентарним странкама у РС.


Информативна служба СДС


Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account