11.01.2014 00:00

Изјава коју је предсједник РС Милорада Додик дао у Брчком да СДС није учествовала у обиљежавању Дана РС у Бања Луци и Брчком, још једна је неистинина недостојна највише функције у РС. То је још један доказ да Додик функцију предсједника РС схвата искључиво као страначки ресурс у сврху обрачуна са неистомишљеницима, а не као уставну обавезу предсједника да обезбједи јединство РС.

Да је Додикова тврдња лаж, могао је да се увјери сваки гледалац телевизије, а разлог зашто представници СДС-а нису били у првим редовима је жеља СНСД-а да државне манифестације искористи у страначку промоцију.

Много већа срамота је што у првим редовима није било оних који су стварали РС. Представници бораца су смјештени у доњем дијелу сале, а за најважније људе који су политички стварали РС није било мјеста, иако су у предсједниковом говору поменути као неименована група.

С обзиром на своју улогу у том времену и чињеницу да је Милорад Додик био једини члан Народне скупштине РС који је гласао за Венс-Овенов план по којем не би ни било РС, разумљива је жеља СНСД-а да се људи који су стварно заслужни за стварање РС ставе на маргину прослава, а историјске чињенице забораве. Једна од тих историјских чињеница је и да је Брчко изузето из састава РС управо када је Милорад Додик био премијер РС, због чега је поднио оставку коју никада није активирао.

Манипулације историјом и заборав су могући, али чињенице се не могу промијенити.


Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account