02.11.2013 00:00

Изјава предсједника РС Милорада Додика да постоји план за насељавање 500.000 Арапа, сувише је озбиљна тврдња да би остала без одговора и СДС ће инсистирати на разјашњењу.

Ако има доказе за ту тврдњу, онда је то сигнал за узбуну и треба разјаснити шта се ради по том питању, с обзиром да је управо Средоје Новић министар СНСД-а у Савјету министара задужен за држављанства и боравиште странаца.

Ако је Додикова тврдња само шпекулација усмјерена на дизање страха и тензија међу народима у БиХ како би се зауставио пад рејтинга СНСД и скренула пажња с проблема у РС, онда је то опасна игра човјека који је спреман на све да би остао на власти.

Што се тиче последње изјаве предсједника ХДЗ Драгана Човића, мислим да сви у БиХ постају свјесни да су таоци Човићеве намјере да уз подршку Додика, преко блокаде рјешавања питања Сејдић-Финци, отвори промјену Дејтонског споразума. Ја разумјем Човићеву намјеру, али не разумјем Додика који подржава концепт који је против интереса РС.

Драган Човић је изрекао пријетње после неуспјешног састанка странака из Федерације у Будимпешти да ће, ако се не прихвате његова рјешења до 15. новембра, стварно отворити тзв. хрватско питање.

То је само још један доказ наших тврдњи да није ни било искрене намјере да се питање Сејдић-Финци уопште и ријеши. Сада је и јасно ко блокира процесе и шта су циљеви.


Информативна служба СДС


Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account