05.10.2013 00:00

Златко Лагумџија има све разлоге да буде срећан и задовољан. Милорад Додик је отишао да пољуби Лагумџију у руку, молећи га да му помогне да се обрачуна са СДС у заједничким органима. Нема више оне приче о Техерану и како му се Сарајево гади. Додик је данас понизио не само себе него и РС.

Додик је заборавио да је до сада позиција РС у БиХ била јака само због тога што је 14 посланика из РС било јединствено и да ће његова одлука да убудуће брани интересе РС са Лагумџијом и Човићем, а не са СДС-ом, имати далекосежне последице. Од позиције да ни једна одлука није могла проћи без сагласности из РС довео се у позицију да зависи од странака из ФБиХ

Додику је Лагумџија испоставио рачун за тражену услугу и тај рачун треба да плати, не Додик, него РС. То је цијена како би Додик доказао да , како је то сам рекао, 'није дебил', односно да има скупштинску већину за смјену Шаровића. 
Знамо шта је Додик прихватио, јер смо имали и ми понуду и Лагумџија то јавно каже - то је усвајање закона о војној имовини за бржи пут БиХ према НАТО савезу .

СДС неће трговати политички молећи за подршку. Наш став је јасан - Шаровић, Тадић и остали наши представници у заједничким органима у Сарајеву раде у интересу РС и БиХ и нису у функцији хрватских, нити био чијих страних лобија, а имају подршку и признање за свој рад, не само од СДС-а, него и од других.

Потези које повлачи Додик у посљедње вријеме имаће далекосежне негативне последице, а стални покушаји изазивања кризе у односима на нивоу БиХ имају циљ прикрити све теже услове у којима грађани живе, најниже пензије које примају пензионери РС, поскупљења лијекова које инвалиди не могу обезбиједити из скромних примања, криминал и крађу којом су ојадили РС. 

Информативна служба СДС


Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account