27.07.2013 00:00

Јавност је шокирана јучерашњим  сценама полицијског насиља у Бања Луци и СДС тражи оставку министра  полиције РС Радислава  Јовичића због коришћења бруталне и непримјерене силе против породице Вулић, као и због недавног привођења и застрашивања новинара и студената.

Министар Јовичић је имао подршку СДС-а на почетку свог мандата када се чинило да ће обављати професионално и непристрасно свој посао, али је сада јасно да је потпао под директан утицај политике и новопечених богаташа који су своје богатство стекли на сумљив начин под заштитом актуелне власти СНСД-а.

Стављањем полиције у заштиту интереса оних који су пљачкали народ, министар је понизио и срозао углед  институције Полиције РС.Полиција РС  је била уз народ када је Српска стварана и  дала  огромне жртве и допринос њеном настанку и један је од стубова безбједности и будућег развоја РС.

И ово је доказ да је неопходно хитно усвојити Закон о испитивању поријекла имовине и утврдити на који начин су дошли до богатства они чије паре сада штити врх СНСД.а и због којих полиција туче и приводи грађане.

СДС је забринута да РС тоне у тоталитарно друштво у којем ће институције од осиромашеног народа штитити само малу групу нових богаташа око врха актуелне власти. То је сигуран пут за уништавање РС изнутра и ту чињеницу не може сакрити ни лажни патриотизам оних који су последњих седам година у приватне џепове исисали милионе из буџета РС.


Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account