19.07.2013 00:00

СДС оштро осуђује позивање у МУП РС на саслушање новинара Жељка Раљића, власника и уредника седмичног листа „Респект“ и портала „Истинито“, као најочитији примјер притиска и покушаја застрашивања новинара и медија који нису под директном контролом владајуће структуре у РС.

СДС подсјећа МУП да је слобода медија загарантована уставом и законима, као и међународним конвенцијама и да кршење истих подлијеже санкцијама. Зашто МУП РС није са оваквом брзином и ревношћу реаговао када су била угрожена права породице Жељка Вулића, или када су годинама из зворничког Бирча извлачени милиони марака у иностранство, или криминала са земљиштем Пољопривредне школе, или нарасле корупције у владиним институцијама, као што су министарстви пољопривреде и набавке регресираног ђубрива...

Нервоза коју и на овај начин исказује актуелна власт, последица је свијести о убрзаном паду рејтинга владајуће странке, због нарасле корупције, криминала, огромне незапослености, презадужености и немогућности рјешавања проблема грађана који сваким даном постају све сиромашнији, док је мали број људи под окриљем власти све богатији.

Опширније...


Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account