13.06.2013 00:00

Српска демократска странка разумије оправдано незадовољство грађана стањем у држави и подржава право свих грађана у БиХ на окупљања и протесте у складу са законским одредбама.

ОО СДС Брчко најоштрије осуђује покушаје СДП-а да пренесе политичку кризу из Сарајева у Брчко Дистрикт, кријући се иза ненајављеног протеста поводом ЈМБ.

На тај начин СДП покушава да скрене пажњу са чињенице да су управо они одговорни за дубоку политичку кризу у функционисању власти ФБиХ па самим тим и БиХ. Проблеми у Брчком су највећим дијелом последица СДП-овог дугогодишњег дјеловања на челу брчанске власти, а одговорност покушавају сакрити изазивањем свеопште кризе.

Брчко Дистрикт је у протеклом времену успио да се афирмише као средина у којој су уважени интереси свих грађана и конститутивних народа БиХ. Пошто је у власништво оба ентитета БиХ, он се намеће као природно мјесто за сједиште институција БиХ. Управо тај приједлог покушава да онемогући СДП покушајима организовања протеста који треба да створе слику да је и Дистрикт несигуран за институције БиХ као и Сарајево.

Опширније...


Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account