26.03.2013 00:00

Српска демократска странка је раније упозоравала да се велике количине новца извлаче из буџета РС и износе у иностранство. Последњи случај нелегалног изношења веће количине готовог новца у Хрватску, који је покушао да прокријумчари власник „Интеграл инжењеринга" Слободан Станковић, само је још један доказ те тврдње. Грађани РС су све сиромашнији, а тајкуни и њихови политички заштитници купују предузећа и виле по иностранству, спремајући се да оставе иза себе оне које су опљачкали.
Неоспорна је спрега актуелне власти РС са Слободаном Станковићем и његовим фирмама, које су без конкурса добијале послове по надуваним цјенама вриједне стотине милиона марака, као што је случај с изградњом Административног центра РС или асфалтирање путева у општини Сребреница.
Како објаснити да Станковићева фирма добија 70 милиона марака аванса за изградљу тунела Чемерно, а да су уговорени рокови за његов завршетак давно пробијени и да надлежни не траже пенале због кашњења радова, него се спремају да плате додатне радове?
Зар није било очигледно извлачење пара из буџета РС плаћање по безочно надуваним цијенама четири километра аутопута од Бања Луке до Клашница или приватизација сарајевске „Хидроградње", а онда продаје дио имовине Влади РС по знатно већој цијени него што је цијела фирма плаћена?
СДС тражи од надлежног тужилаштва и полиције да одмах утврде о каквом новцу се ради и да покрену поступак одговорности против лица, који је на незаконит начин изнио близу милион марака из РС.
СДС позива и Државну граничну службу БиХ да покрене поступак утврђивања одговорности оних који су омогућили Станковићу да без проблема пређе границу БиХ у Хрватску и тако нелегално изнесе око пола милиона евра из РС.
Ово је још једна потврда да треба што прије донијети закон о испитивању поријекла имовине како би се стало у крај даљој пљачки РС.

Информативна служба СДС


Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account