19.03.2013 00:00

Поводом нетачног извјештавања дијела медија о стручној расправи о нацрту Закона о испитивању поријекла имовине одржаној 18. 03. 2013. г. у Народној скупштини Републике Српске, Клуб посланика Српске демократске странке с циљем истинитог информисања јавности саопштава да није тачно да је стручна расправа завршила закључцима да је текст закона неуставан и неусклађен са конвенцијама о људским и грађанским правима.

Стручна рсправа није усвојила било какве закључке па самим тим није ни такав закључак.

Оспоравање закона у цјелини могло се чути само од смјењеног судије Уставног суда БиХ и делегата СНСД-а у Дому народа БиХ Крстана Симића, бивше посланице СНСД-а и садашње директорице Пореске управе Зоре Видовић и од Радована Родића директора Економског института у Бања Луци, коме је већински власник АД „Интеграл" предузеће Слободана Станковића.

Остали учесници расправе, угледни професори универзитета, ревизори јавног сектора, судије, правобраниоци и посланици подржали су доношење овог закона и отворили неколико стручно-правних питања која се тичу тога да ли се овим законом треба одузимати имовина чије се поријекло не може утврдити или је потребно утврдити високу пореску стопу од 50% и више којом би се обештетила Република Српска.

Клуб посланика Српске демократске странке, као предлагач закона, узеће у обзир ово питање, као и друге сугестије које се тичу тока поступка испитивања поријекла имовине, те ће до упућивања пријелога овог закона у скупштинску процедуру припремити рјешења која су истакнута током стручне расправе.

Клуб посланика још једном поздравља спремност стручне јавности да допринесе проналажењу најбољих рјешења и осуђује покушај манипулације јавношћу, који је већим дијелом инструисан, преко режимске агенције, од стране тајкунских лобија који имају утицај у СНСД-у, а који нису задовољни тиме што су посланици СНСД-а гласали за нацрт овог закона, а што је у својој изјави медијима јасно потврдио и Крстан Симић.


Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account