20.02.2013 00:00

Предсједништво СДС, на данашњој сједници у Источном Сарајеву, разматрало је актуелну политичку ситуацију у РС и БиХ, упознало се с оснавама приједлога представника ЕУ о начину рјешавања питања Сејдић-Финци и реафирмисало усаглашене ставове РС по том питању. Предсједништво изражава очекивања да странке из ФБиХ постигну договор око приједлога из ЕУ о директном избору два члана Предсједништва БиХ из ФБиХ електорским системом, што би омогућило да се коначно проведе одлука Суда из Стразбура.

Разматрајући стање у РС, Предсједништво СДС је још једном изразило забринутост све тежом економско-социјалном ситуацијом. Констатовано је да власт нема план за борбу против нарасле корупције и криминала, као ни за рјешавање отворених питања као што је огромна незапосленост, тежак положај привреде, све веће сиромаштво, катастрофална ситуација у јавним предузећима, смањење прихода, анархија у школству, неодрживо стање у здравству, пољппривреди, док се и даље арче природна богаства и преостала средства из буџета.

Предсједништво наглашава да је на сцени дерогирање институција РС и да умјесто Владе, одлуке доноси предсједник РС . Недостатак координације носилаца власти доноси новину у политичком животу РС да министри СНСД-а добијају јавна писма од предсједника РС шта треба да ураде. Све то је више него јасан сигнал да је Влада РС изгубила компас и да није компетентна да обавља свој посао. У најбољем интересу РС би било да таква Влада што прије оде са политичке сцене.

Предсједништво СДС је разматрало стање у појединим општинским одборима у циљу јачања и припреме за опште изборе 2014.г. У складу с тим су разматране мјере реорганизације у појединим одборима којима се у претходном периоду бавила Дирекција за инфраструктуру странке с циљем што бољег организовања за предстојеће опште изборе 2014. године и преузимања одговорности за будућност РС.

Информативна служба СДС


Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account