02.01.2013 00:00

Последњи интервју Додика СРНИ нема дигнитет који би требао да има интервју једног предсједника РС. Он не би смио да се бави трачом, неистинама и подметањима. Предсједник РС би требао да гради јединство Републике Српске, а не да све оне који критикују и износе истину која се не свиђа властима, етикетира као издајнике и плаћенике.

То је последица параноје власти послије последњих локалних избора.

Тај страх вјероватно потиче од тога што знају како су уз помоћ из иностранства Додик и друштво из Слоге дошли на власт. Никада СДС није добијао паре из иностранства, нити су нас обучавали за кампање као што су то радили с СНСД-ом. Додик зна из прве руке шта значи када дођу паре, вјероватно зато тако реагује. Није СДС јуришао на институције РС на тенковима, него Додик и његови сарадници.. Нама не требају СФОР-ови тенкови да би дошли на власт. Народ ће знати процјенити, као што је процјенио на протеклим локалним изборима.

Додик и СНСД су се изгледа веома узбудили када је СДС поново покренуо доношење закона о поријеклу имовине. Ми смо то урадили зато што предсједник РС није испунио обећање дато послије октобарских избора, да ће он покренути тај закон. Вријеме је да се утврди ко се обогатио на криминалу и корупцији и да то престане бити политичко питање него питање правне државе. Свакако да испитивање имовине треба почети од највиших функционера, како некадашњих СДС-ових, тако и садашњих СНСД-ових. Али, упозоравам Додика да његова констатација око првог предсједника РС Радована Караџића није примјерена због положаја у којем се он сада налази. Потпуно сам убјеђен да Радован Караџић нема никакав проблем са својом имовином која је више него скромна и није упоредива са имовином садашњег предсједника Додика. Проблем имају садашњи челници и њихови тајкуни који су се за вријеме вршења власти безобразно обогатили на рачун народа Републике Српске. Ти људи су блиски СНСД-у, а не СДС-у. Уосталом постављам питање Додику, зашто није похапсио оне који су били корумпирани у претходној власти, јер то му је била дужност и то је обећао, а ми немамо ништа против кажњавања свих оних који су се огријешили о закон. Имамо против селективног приступа правде.. Зашто Додик није испунио обећање о поништавању криминалних приватизација? Да ли зато што се ти људи налазе под његовом политичком заштитом, или да би имали алиби да и они краду без кажњивости. Ја обећавам када СДС дође на власт да ће положити рачуне на начин како се сада полажу рачуни у Србији.

Опширније...


Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account