01.12.2012 00:00

Разматрајући резултате октобарских локалних избора, Главни одбор СДС је на данашњој сједници у Градишци изразио задовољство постигнутим успјехом и упутио захвалност свим грађанима Српске који су у великом броју дали повјерење кандидатима СДС за начелнике и одборнике .

Велико повјерење гласача изражено на октобраским локалним изборима је и обавеза изабраних да то и оправдају .

Имајући те чињенице у виду, ГО СДС је наложио својим представницима у властима да одмах изврше инвентуру стања које затичу у општинама и да о евентуалним уоченим незаконитостима обавијесте надлежне институције и јавност.

Такође, нове власти у којима учествује СДС на локалном нивоу дужне су да што прије предложе мјере консолидације и план рада за наредни период.

ГО СДС осуђује покушаје Владе да терет катастрофалне економско-социјалне ситуације у РС, за коју је одговорна актуелна власт, великим дијелом пребаци на грађане и локалне заједнице.

ГО СДС закључио је да је коалиција СНСД-ДНС-СП, која је седму годину на власти, одговорна за расипничко трошење буџетског новца и неодговорну политику задуживања РС.

ГО СДС је консттовао да су предлози економске политике и буџета за наредну годину неприхватљиви за грађане РС и посланици СДС ће гласати против њих у Народној скупштини РС.

СДС подржава раднике у њиховим настојањима да заштите своја права. и осуђује покушаје власти да заваде раднике, сељаке, пензионере, борце и остале категорије становништва и тако скрену пажњу са правих криваца.

Одговорност за РС у којој пропадају предузећа, грађани све сиромашнији, повећава се број незапослених..., а "цвјета" једино криминал и корупција треба да сноси искључиво владајућа коалиција СНСД-ДНС-СП.

ГО СДС сматра да би за будућност РС било најбоље да Џомбићева влада одмах поднесе оставку и да се распишу ванредни избори у Републици Српској.

ГО СДС позива Народну Скупштину РС да донесе Резолуцију о осуди хашког трибунала као антисрпске и политичке институције, који је и последњим ослобађајућим пресудама за злочине над Србима доказао свој карактер. Позивамо Предсједника и Владу РС да прекину свој игнорантски однос према процесима који се воде у Хашком суду и Суду БиХ и да одмах обезбједе сву потребну помоћ првом предсједнику РС Радовану Караџићу и генералу Ратку Младићу и осталим оптуженим Србима на начин како су то урдили Хрвати и Албанци за своје оптуженике.

Информативна служба СДС


Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account