13.11.2012 00:00

Споразум између СНСД-а и ДНС-а у Лакташима је корак назад и катастрофа за ову општину, рекао је члан Општинског одбора СДС Лакташи и кандидат за начелника ове странке на прошлим локалним изборима.

Милован Тополовић, предсједник Оштинског одбора СНСД Лакташи и Саша Панић, предсједник Општинског одбора ДНС Лакташи потписали су прошле седмице у Лакташима Споразум о постизборној сарадњи Савеза независних социјалдемократа и Демократског народног савеза, чиме је у Скупштини општине Лакташи потврђена коалиција између ове двије политичке странке.

Перенчевић подсјећа да је СНСД управо у Лакташима изгубио највише гласова и да је опозиција имала шансу да формира скупштинску већину, што би значило и крај СНСД-а.

Перенчевић: „Обећао сам у предизборној кампањи да ће СНСД, на нивоу Републике Српске, управо у Лакташима изгубити највећи број гласова и да ће опозиција послије дванаест година срушити апсолутну власт Милорада Додика у овој општини. То се и догодило. Само СДС је освојио дупло више мандата него што је имао у протекле четири године. СНСД је са 72% подршке 2008. године пао на далеко испод 50% и са тим изгубио абсолутну већину. Био сам сигуран у успјех опозиције и немогу рећи да сам и у једном тренутку помислио да би неко од опозиционих странака скупио толико храбрости и послије избора поново дао подршку Савезу такозваних Социјалдемократа.

Перенчевић истиче да се крај СНСД-а могао догодити управо у Лакташима, али да то ДНС није допустио. Нисам сигуран да ће се ДНС и њихов Предсједник Општинског одбора моћи носити са тим, јер ће, за лошу политику у наредне четири године, бити једнако одговорни као и СНСД, рекао је Перенчевић.


Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account