01.11.2012 00:00

Српска демократска странка сматра да су локални избори јасно показали да још увијек постоји већи број неправилности које се у правилу понављају у свим изборним циклусима.

Ово се посебно односи на незаконитости које се дешавају на бирачким мјестима, регистрацију бирача, кршење правила о медијском праћењу изборних кампања и повреде изборне ћутње.

Појаве као што су бирачи са лажним адресама у иностранству регистровани за гласање у Источном Новом Сарајеву и Новом Горажду, лажне пријаве пребивалишта само ради гласања у Источном Мостару и Сребреници, односно гласање других лица умјесто регистрованих бирача као што је био случај у Шамцу, указују на стално настојање да се мимо воље грађана фалсификују изборни резултати. Незаконити изборни инжењеринг видљив је и из примјера злоупотребе мобилних бирачких мјеста, као што је био случај у Требињу. Тиме се на најогавнији начин манипулише старијим особама, инвалидима и немоћнима, и усљед чега се гласови тих људи третирају као неважни за изборни резултат, а што је по оцјени Српске демократске странке недопустиво. Сем тога, и на овим изборима, у скоро свим општинама, појавио се огроман број приговора изборним комисијама због накнадног дописивања личних гласова одређеним кандидатима.

Опширније...


Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account