28.09.2012 00:00

Општински одбор Српске демократске странке Источно Ново Сарајево, спроводећи предизборне активности. уочава одређене чињенице које наводе на сумњу у регуларност избора.

Увидом у бирачке спискове примјетили смо одређене индикативне нелогичности, а оне се односе на број бирача регистрованих за гласање у одсуству (поштом) који је вишеструко повећан у односу на број из локалних избора 2008. године.

Контактирајући са бирачима са поменутог списка, дошли смо до сазнања да ни они сами не знају да су пријављени за гласање у одсуству (иностранству), те да нису подносили захтјев за гласање у одсуству

Ово нас недвосмислено упућује да је ријеч о манипулисању с правом гласа једног већег броја бирача у општини Источно Ново Сарајево, а према већ провјереним информацијама, иста ситуација je и у општини Источна Илиџа.

Због свега наведеног, обраћамо се надлежним органима, прије свега Централноj изборној комисији, те свим другим институцијама у чијој је надлежности праћење регуларности избора да провјере наше информације и да предузму одговарајуће мјере, а у циљу потпуне регуларности наступајућих локалних избора.

Општински одбор Српске демократске странке Источно Ново Сарајево располаже са подацима који упућују на злоупотребу личних података бирача на територији наше општине и спреман је да их предочи надлежним органима.

Изборни штаб


Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account