02.05.2017 09:23
Због бројних неистина и дезинформација које су последњих дана саопштавали из врха СНСД-а и ОО СНСД Сребреница, Општински одбор СДС Сребреница жели да упозна јавност, али и врх СНСД-а који очито не располаже тачним подацима, о сљедећем:
Садашњи функционери локалног СНСД, још од 2000-те године „ведре и облаче“ Сребреницом заједно са СДА, и то углавном у функцији личних интереса, због чега смо принуђени да се организујемо како би спасили што се може спасити.
СДС-у је интерес Срба који живе у Сребреници увијек био на првом мјесту, и зато смо два пута безусловно подржали СНСД-ове кандидате за начелика општине. Када смо обезбиједили побједу, почеле су уцјене и омаловажавања, не само СДС већ и других српских странака. Формирана је нова скупштинска већина без СДС, ПДП И НДП, у народу названа ''Орићева већина''. То није осудио ни врх СНСД нити режимска РТРС.
Од јавности су крили да је у први разред централе Основне школе у Сребреници уписано само седморо првачића Срба. Када су из власти, уз помоћ ОХР-а 2000-те, избацили СДС, у основним школама је било преко стотину српских ученика у сваком разреду.  Истовремено ниједан значајнији функционер СНСД не живи у Сребреници, а многи су, на челу са Радомиром Павловићем, предсједником ОО СНСД који иначе живи у Србији, продали своју имовину Бошњацима, док њихова дјеца никада нису крочила у сребреничке школе.
С ким је од прошлих избора владао СНСД? Са дијелом СДА који је близак Насеру Орићу! Њихови сарадници у СО су одборници који су командовали нападима на српска села у којима је побијено на стотине цивила, жена, стараца и дјеце, и они за којима је Тужилаштво Републике Србије за ратне злочине расписало потјерницу због ратих злочина над Србима, али и они који су све учинили да на изборима не побиједи заједнички кандидат за начелника свих српских политичких партија. Зар је то ''српски интерес'' по мјери СНСД-а?
У самом врху локалне власти је Десница Радивојевић, до јуче високи кадар СДА ( министар СДА у Влади Федерације и потпредсједник Главног одбора СДА) и противкандидат српском кандидату за начелника. То је исти Десница који је 2000-те године са Павловићем преотео власт од српских странака у Сребреници и који је убрзо прешао у СДА, а потом и СДП. Резултат његовог и Павловићевог коалирања за шеснаест година је десет хиљада исељених Срба.
Бројни су уступци које је локални СНСД, уз сагласност врха странке, направио на штету српског народа. Од уступања позиције директора Дјечијег обданишта „Полетарац“ и то у моменту када родитељи српске дјеце, због дискриминације од стране локалне власти, одлучили да њихова дјеца напусте обданиште, преко избора  секретара СО Сребреница, замјеника начелника општине, промјене назива основне школе из „Петар Петровић Његош“ у „Прва основна школа“, до смјена чланова погинулих породица с разних позиција, и расподјеле донација и обновљања кућа по страначкој основи.
СНСД-у је само власт света, а једино средство за одржавање на власти су лажи, сплеткарења, и слично. Сада су се окомили на новог потпресједника СО Сребренице, Милорада Станојевића који је за Републику Српску дао два брата, чија је мајка у рату остала без ноге, а он и његов отац су рањавани.  Ко се дрзнуо да окаља и сврста такву породицу у издајничку и плаћеничку? То су локални дезертери који су преплавили СНСД, који немају дједовине и очевине у Сребреници, они своју мржњу стављају у лажљива уста Марка Видаковића. Зато Видаковића позивамо да јавно каже каква је ратна прошлост његове породице и фамилије, да ли су они за Републику Српску дали више од Милорада Станојевића? Позивамо Видаковића да макар једном дође у Сребреницу, увјери се да тамо не живи 2/3 чланова и функционера локалог СНСД, те пита Радомира Павловића како је стекао бројне некретнине у Србији!? Ако нам не можеш помоћи, не љагај нас неистинама и не отежавај положај Срба у Сребреници, бранећи дезертере и оне који су на муци српског народа у Сребреници стекли баснословно богаство!
И на крају, сви чланови и функционери СДС-а са својим породицама живе у Сребреници и они своју дјецу не могу издати, али неће ни Радомиру Павловићу и СНСД-у више дозвољавати да нас издаје и продаје, уништавајући перспективу нашој дјеци која немају резервну отаџбину!

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account